Köksfönster by night

7
Har inte haft tid att blogga idag, men jag tänkte lägga upp en halvkass bild på mitt köksfönster "by night". Inget är riktigt klart där för tillfället. Det som ska göras är att sy gardinen, som nu bara är ett tygstycke uppsatt med häftstift. Lacka lampan och möjligtvis byta ut glödlampan till en vanlig mer klart glas (blev ett gulare ljus än vad jag hade tänkt mig). Sen ska även fönsterbrädan bytas ut, eventuellt lackas, till en mörkare. Det är vad som står på listan just nu.
Jag har ju även påbörjat målning av köket och är på jakt efter en tapet som matchar gardintyget. Funderar på någon vit med ett snyggt mönster. Har ni några tips så uppskattar jag dom verkligen!


Slogantävling hos Tjohalia

1


Tjohalia har precis dragit igång en tävling på sin blogg som går ut på att komma på en bra slogan till hennes nystartade företag Tjohalia Inredning & Design. Fina priser i form av tre kivi-lyktor från Iittala till den bästa sloganen och även chans på två gröna kivi-lyktor om man tipsar om tävlingen på sin blogg.

Tävlingen pågår fram till tolvslaget den 31 oktober.

Lampprojekt Del 3

1


Bockade och fina. Nu börjar man se vad det ska föreställa för något, om man sett glasgow lampan dvs.
15 minuter kvar till jag slutar. Sen ska jag hem och prova med lampan i och se hur det blir.

Del 2 av mitt lampprojekt

1


En bild på de blivande lampstommarna som jag stansade ut nyss. Nu ska de bara bockas och lackas.
Hade inga uppgifter på måtten så jag fick chansa lite, men jag hoppas att de kommer bli bra.
Nu ska jag jobba vidare. Ha en bra kväll! /Anders

Tropiskt skrivbord och Köksstyling del 2

2































Så här skulle jag absolut kunna tänka mig att sitta och arbeta eller leka med datorn. Skrivbordet som heter Tropic kommer från Temahome (som för övrigt har väldigt mycket snygga designmöbler) och är i högblank valnöt. Priset är inte lika lockande, men smakar det så kostar det ju också.

Nu ska jag promenera ner på stan och kolla efter tyg till en köksgardin. Ska försöka att göra mig på en "hänggardin". Gjorde ett väldigt impulsivt ryck igår med att börja måla väggarna vita. Så nu ser det VÄLDIGT tomt och trist ut så det måste nog bli en mönstrad fondtapet på den ena väggen ändå. Och sen en massa piff!

Snyggare i vitt

1


En vas? ljushållare? fruktskål? Möjligheterna är oändliga för dessa fynd. Dom blev i alla fall mycket snyggare efter att ha fått lite färg på sig. Lutar åt att jag sprayar på ett lager till när jag får tid. Färgen tog nämligen slut.

Nya Macbooks för alla bloggare

1

Idag lanserade Apple sina nya bärbara macbooks och det visade sig att dom satsat på aluminium på samtliga modeller. Den tidigare vita macbooken finns dock kvar till ett lägre pris för dom som föredrar vitt.
Jag däremot är förälskad i det svarta mot den gråa aluminiumgrunden. Har ju en älskad iMac som införskaffades för dryga månaden sen och det vore inte dumt att ha en matchande laptop som man även kan ta med sig på resorna.

Apple är enligt mig de enda bärbara datorer som går att kombinera med snygg inredning utan att förstöra helhetsintrycket. Och jag verkar inte vara ensam att tycka det med tanke på hur många som verkar ha valt just apples bärbara datorer.
11 995:-, vilket enligt mig är ett ganska högt pris, är vad man får ge för den nya generationens macbook. Nu ska jag jobba över som en dåre!

Bloggkoll

3
Nu kan du prenumerera på min blogg med hjälp av bloggkoll!


Köksbänken

1


Lovade en bild på hur det blev med dekorplasten på köksbänken. Ingen bra bild, men jag ville inte visa resten av köket än, så det fick bli en liten teaser bara. Ni ser också den hemska tapeten bakom bänken. Några tips på vad man kan göra åt det? Blir lite väl vitt om man kör vitt där också. Även ett av mina loppisfynd är med där på kanten. Den fyrkantiga ljusklossen i ek. Det är två stycken, en lite högre modell också. Tyckte dom påminde lite om cult designs kuber, så jag var tvungen att köpa dom när dom bara kostade en femma styck. Dom ska inte stå där på bänken, ville bara se hur dom såg ut in action.


Nytt projekt på gång

0


Någon som kan gissa vad det här ska bli för typ av lampa? Kan tillägga att det ska tillkomma en del till som är i plåt och att originalet kostar sisådär 2000 pix. Det är föresten min "nya" köksbänk som jag fotat den på. Kommer helhetsbilder på den lite senare ikväll. Nu ska jag ner i källaren och spraya några av dagens loppisfynd vita.

Kaffe och tévatten på ett snyggt sätt?

0
Tyvärr hann jag inte ta några bilder idag eftersom jag kom på det nyss och min kamera är lite kinkig vad det gäller mörker. Får göra det imorgon efter jobbet istället. Hann inte måla stolarna heller. Men färg har jag köpt, så imorgon ska det bli av!

Sitter och kollar runt lite efter en snygg vattenkokare och kaffebryggare. På kaffesidan så lutar det starkt mot moccamaster, som enligt de flesta verkar vara det enda vettiga alternativet. Och moccamasterns design är det ju inte heller något fel på. Har ingen lust att ha en stor plastklump på bänken.
Verkar vara svårare att hitta något snyggt när det gäller vattenkokare. Den enda jag gillar designen på är denna modell från märket Princess. När man väl kostar på och köper nytt vill man ju att det ska matcha någorlunda också. Vad tror ni om dessa två bredvidvarandra på bänken?


Köksstyling Del 1

4
Idag gjorde jag det första rycket med köket. Det fick bli köksbänkarna som fick ta den första smällen. Vinylplast på rulle med valnötsimitation. Blev faktiskt snyggare än jag trodde, även om det fortfarande är några små bubblor som jag måste sticka hål på och pressa ut. Det var första gången jag använde mig av vinylplast så jag vet inte i hur stor mån bubblorna går tillbaks av sig själva. Sprayade ju ett tunt lager diskmedel- och vattenlösning över bänkskivorna först och jag antar att den går ner lite när det torkat helt.

Jag gjorde några (enligt mig) fynd idag på Erikshjälpen också. Fyra stycken pinnstolar i en ful grön färg som jag har planer på att spraya vita imorgon om jag får tag på färg. Kommer nog en före- och efterbild imorgon.
Just ja! Gjorde precis en beställning från Mias Online på några delar från Cult Design. Ett porslinsfat, en diskmedelspump och två skålar i olika höjder. Allt i blankt vitt. Dom får förhoppningsvis min gamla slitna diskbänk att se lite trevligare ut i alla fall.

Slut för ikväll! / Anders

Karin Robling

3
 

 

Karin Robling är 28 år och bosatt i Johanneshov. Hon arbetar som formgivare, har läst formlinjen på Beckmans och just nu ägnar hon sin tid åt att skapa egna möbler och smycken. Hennes senaste verk är ett bord med två tillhörande pallar, tillverkade i bockad plåt. Tre, vid första anblick, helt vanliga, rätt sterila möbler. Men vid en nogrannare granskning så ser man att möblerna är "dekorerade" med skotthål från en Magnum 44.


Karin Robling är aktuell med en utställning på Studio Bofink, riddaregatan 17, från den 30:e September fram till 27:e Oktober. Kolla även in hennes hemsida www.karinrobling.se

(foto: Willeam Vendel)


Kastrullunderlägg på ett nytt sätt

2


Eftersom vi har brist på arbete att göra på jobbet nu så bestämde jag mig för att ge mig på ett litet projekt.
Funderade ett tag efter något lämpligt och eftersom jag varken har möjlighet att bocka eller svetsa så fick det bli något plant. Ett kastrullunderlägg. Tanken bakom designen är att man ska kunna kombinera flera underlägg på olika vis beroende på vad man ska ställa för gryta/kastrull på dom. Kan väl säga att det fortfarande är i prototyp stadiet. Hade inga bra verktyg för att skära ut korkskivan, som synes längst fram i spetsen.

Vad tycker ni om underlägget? Är det något att jobba vidare på?

Klåda i inredningsfingrarna

0
Jag börjar få ett sug efter att göra om här hemma. Det är köket som står på tur, men eftersom jag bor i en hyreslägenhet så har jag inte så stora möjligheter att förändra.
Idag är köket grå/vitt och trist. Bänkskiva i någon ful marmorimitation och vita knoppar i porslin. Har tidigare suttit beslag av typen "snabelhandtag" vilket jag tycker kan vara snyggt och är lite småsur över att dom har plockat bort och förmodligen kasserat. Har hittat en butik på nätet, byggfabriken, som säljer dessa beslag och även matchande till lådor, men dom tar 69:- och 59:- vardera, vilket känns lite surt att lägga på en hyreslägenhet när man inte får tillbaks något vid flytt. Kanske låter snålt, men tilläggas ska att det är 20 skåpluckor och ungefär 10 lådor om jag inte minns fel, så det blir lite pengar.
Jag håller utkik på tradera och blocket så länge och hoppas på att det dyker upp några fynd. Om någon av er har några liggandes så är jag evigt tacksam om ni hör av er.


(Det är den här modellen jag är på jakt efter)

Vad gäller väggarna så är dom nu tapetserade i en grå tapet med ljusgrå rutor, en av boråstapeters billigare varianter.
Jag har kollat runt lite och en tapet som jag känner ett litet sug efter just nu är den här ur duros serie Esplanad.


(bild lånad från duros hemsida)

Nu måste jag kila iväg till jobbet. Får fundera vidare på mitt projekt över kvällen och se om det dyker upp några idéer.
Ha en bra torsdag! 
/ Anders

Ännu en inredningsblogg

2
Knappast först, men inte heller sist!
Nu har det blivit dags för mig att släppa loss alla mina funderingar och tankar om inredning och konst i alla dess former. Jag har länge läst runt på inredningsbloggar från hela världen och något som slagit mig är att det är allt för få manliga bloggare som skriver om detta ämne. 
Kanske är det flest kvinnor som intresserar sig av heminredning? Nej, så tror jag verkligen inte att det är. På forum och andra sociala platser på nätet har jag sett många killar i olika åldrar som uttryckt sig intresserat och jag tror inte att det tar slut där. Även på tv har manliga designers börjat ta upp mer och mer plats. 

Nu gör jag slag i saken och startar den här inredningsbloggen och hoppas att både kvinnliga och manliga läsare ska finna intresse i det jag skriver, även om det kommer ta ett tag innan jag fått flyt på det hela.
Den största anledningen till att jag startar bloggen är att jag vill lära mig mer om främst inredning- och designvärlden. Och jag är tacksam över all hjälp jag kan få med att lära mig! Lämna gärna kommentarer och ge konstruktiv kritik på det jag skriver. Eftersom jag är relativt ny på det här så vet jag med mig att jag har mina bristningar.

Tack för att ni tagit er tid och jag hoppas att ni kikar in fler gånger! 
/ Anders, inicio.